Jucarii copii

Subcategorii

Pret

leilei

Culoare

Categorie de varsta

Gen

Livrare

Material

Producator

Afișez 1–40 din 879 de rezultate

În lumea PiciuLand găsești o gamă variată de jucării: educative, interactive, senzoriale, muzicale, din lemn, de pluș, pentru dentiție, etc. Acestea sunt proiectate pentru copii pentru a-i ajuta în dezvoltarea lor armonioasă.

De ce sunt jucăriile importante?
Jucăriile sunt un prim contact cu ceea ce înseamnă mediul în care cei mici trăiesc. De asemenea, jucăriile îi ajută pe cei mici să își dezvolte diverse abilități. Spre exemplu, blocurile de construcție ajută la dezvoltarea motricității fine, coordonării mână-ochi, concentrării. O păpușă, pe de altă parte, îi ajută pe copii în dezvoltarea limbajului.

Câte feluri de jucării există?

Există multe tipuri de jucării. Mai jos regăsești cele mai întâlnite și mai folosite tipuri de jucării.
Jucării educative – Aceste jucării se împart pe categorii de vârstă pentru că fiecare stadiu de viață al unui copil are un anumit rol în dezvoltare și acumulare de informații.
Jucării interactive – Aceste jucării ajută la dezvoltarea abilităților cognitive și sociale ale celor mici.
Jucării senzoriale – Aceste jucării, după cum poți să îți dai seama după nume, sunt jucăriile ce ajută la dezvoltarea simțurilor: auditive, tactile, vizuale, olfactive. Fie au diverse petice cu texturi, fie au diverse mecanisme de a scoate sunete, fie au oglinzi pentru ca cel mic să poată vizualiza diverse lucruri sau pe sine.
Jucării muzicale – Aceste jucării ajută la dezvoltarea simțului muzical și ritmului. Pentru copii mai mari, există o gamă variată de instrumente special concepute pentru vârsta copilului, iar pentru bebeluși există jucării muzicale pe care le poți adăuga pătuțului.

Ce jucării sunt recomandate la fiecare vârstă?

În perioada 0-6 luni, cei mici sunt fascinați de mișcări și zgomote, simțurile fiind singura cale prin care ei pot percepe lumea și prin care pot începe să adune informații.
În perioada 6-12 luni, încep să devină mai activi și vor să încerce câte puțin din fiecare activitate. Încep să manipuleze obiecte relativ mici, să meargă de-a bușilea, să încerce să se ridice singuri sprijinindu-se de diverse piese de mobilier.
În perioada 1-2 ani, copiii încep să își dezvolte imaginația. În această perioadă, fetițele sunt fascinate de păpuși, iar băiețeii de mașinuțe. Jucăriile care le permite să își folosească imaginația prin construcție sunt adorate de toți picii la această vârstă.
În perioada 2-3 ani, abilitățile de comunicare și cele sociale sunt cele mai dezvoltate. La această vârstă, cele mai potrivite jucării sunt cele care le permite să interacționeze cu alți copii de vârsta lor. De asemenea, poți lua în calcul ca la această vârstă să achiziționezi o trotinetă sau bicicletă pentru dezvoltarea stabilității și echilibrului.
În perioada 3-7 ani, cei mici își dezvoltă curiozitatea, încep să învețe noțiuni matematice și lingvistice de bază, se integrează într-un grup mai mare în cadrul grădiniței sau școlii. Jucăriile educative și cele care îi provoacă la jocuri de rol sunt cele recomandate.

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.