fbpx

Carti copii

Subcategorii

Pret

leilei

Categorie de varsta

Livrare

Material

Producator

Afișez 1–20 din 275 de rezultate

Colectia de carti pentru copii din PiciuLand.ro cuprinde sute de titluri pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 10 ani. Carti de colorat, carticele senzoriale si carti de povesti pentru copii, pe care le poti comanda online ori de cate ori vrei sa introduci ceva nou in rutina de joaca a piciului tau. Alegerea unei carti potrivite pentru copilul tau nu a fost niciodata mai usoara. In magazinul nostru online, gasesti carti pentru cei mici prin care isi pot dezvolta imaginatia si creativitatea. Printre cele mai apreciate carti pentru cei mici sunt si cele care stimuleaza copiii din punct de vedere auditiv sau tactil.

Cartile sunt o metoda fascinanta de a petrece timp alaturi de cel mic si de a-l introduce in taina cititului. Cunoastem deja cat de important este ca cel mic sa interactioneze cu cartile inca din primele luni de viata, tocmai pentru a-si dezvolta curiozitatea si pentru a transforma cititul intr-o activitate frumoasa de petrecere a timpului liber si implicit de a descoperi lumea. Cartile pentru copii sunt atat de atractive si viu colorate incat picii vostri vor petrece timp indelungat studiind personajele si intelegand firul epic al povestilor. Partea cea mai frumoasa este ca majoritatea cartilor pentru cei mici sunt interactive, ei putand fi antrenati in tot felul de provocari menite sa le dezvolte abilitatile cognitive si sociale. In PiciuLand.ro am selectat carticele care sa fie de folos celor mici, inca din primele luni de viata cand ei nu pot identifica inca culorile. Iar pentru cei mai mari, am ales carti de colorat si carti cu povesti fermecatoare care sa le faca somnul mai lin si ziua mai distractiva.

Ce tipuri de cărți trebuie să citească copiii în funcție de vârstă?
Între 0 și 2 ani, cei mici se vor juca cu cărțile, de aceea cărțile speciale precum cele senzoriale sau muzicale sunt potrivite. Alege cărți cu multe ilustrații, care să le atragă atenția și prin sunete sau texturi diverse.
Între 2 și 4 ani, cărțile recomandate sunt cele care stimulează concentrarea și memoria copilului, precum cărți cu animale ilustrate mari, cu diverse abțibilduri sau simboluri de completat în spațiile lipsă, poate chiar cu labirinturi.
Între 4 și 6 ani, copiii deja înțeleg o gamă largă de cuvinte, deci te poți îndrepta către cărțile de basme, povestiri și poezii, dar în care textul să fie acompaniat de ilustrații.
Între 7 și 8 ani, deja poți opta către cărțile fără ilustrații și mai complexe. Atenție însă la alegerea subiectului acestora, deoarece trebuie să se muleze pe personalitatea celui mic pentru a stârni și menține curiozitatea.

În câte categorii se împart cărțile pentru copii?
Câteva categorii de cărți pentru copii sunt:
Cărți senzoriale – confecționate din materiale textile, cu texturi diverse, ce stimulează copilul din punct de vedere tactil, sau chiar sonor dacă anumite materiale foșnesc
Cărți cu sunete – aceste cărți îl învață pe copil să activeze niște comenzi prin apăsarea de butoane, stimulând-ul atât vizual, cât și auditiv
Cărți pentru baie – confecționate din cauciuc sau plastic, astfel încât să fie rezistente la distracția din apă
Cărți cu abțibilduri – ajută la educația celui mic prin temele educative pe care aceste cărți le au, precum cifre, litere sau animale
Cărți de povești – aceste cărți îi transpun pe cei mici într-o lume imaginară, ajutând astfel la dezvoltarea imaginației și creativității

De ce trebuie să alegi cărțile speciale pentru copii?
Cărțile speciale pentru copii sunt realizate de către autori și edituri specializate în publicarea acestora. Sunt concepute pe categorii de vârstă, în funcție de ritmul de dezvoltarea al unui copil. Fiecare carte specializată pentru copii are un grad de dificultate al activităților ce stimulează abilitățile care se dezvoltă la vârsta respectivă.

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.