fbpx

Top 12 cele mai bune jocuri în casă: cum să petreci timpul cu micuțul tău

Ești în căutare de activități și jocuri distractive și educative destinate jocului în casă? Dacă vremea nu este ideală afară, iar copilul tău este energic, curios și mereu în explorare, alegerea unor jocuri de interior poate fi ocazia perfectă de a petrece timp în familie și de a învăța și dobândi diverse abilități. 

Cum să petreci cât mai mult timp alături de cel mic

Te împarți între viața de acasă și cea de la job, iar timpul cu micuțul tău poate fi mai limitat. Îți recomandăm să nu te stresezi foarte mult pe tema „Cum fac să am mai mult timp?”, ci mai degrabă să fructifici timpul pe care îl ai împreună cu cel mic. Timp celui mic îi poți oferi chiar și în timpul unei activități casnice, cum ar fi gătitul. Timpul împreună cu micuțul tău este important atât pentru întărirea relației dintre voi, cât și pentru dezvoltarea lui într-un adult independent și echilibrat din punct de vedere emoțional.

Permite-i celui mic să se implice în activitățile de rutină

Celui mic îi place să își ajute părinții și să facă ce faceți voi. Puteți să faceți lista de cumpărături împreună, să mergeți împreună la magazin, să pregătiți cina și să puneți masa. Chiar dacă aceste activități vor dura poate mai mult decât de obicei, cel mic va căpăta încredere în sine și se va bucura de încrederea pe care i-o acorzi. 

Fă-ți simțită prezența chiar și atunci când nu ești acolo

Ocazional, îi poți lăsa celui mic câte un bilețel în diferite locuri din casă pentru a-l surprinde atunci când se așteaptă mai puțin. Astfel de bilețele pot fi puse și în cutia cu pachetul pentru grădiniță sau școală. Prin astfel de gesturi, cel mic se va simți iubit și valorizat. 

Petreceți timp împreună la începutul și la sfârșitul zilei

Atunci când copilul se trezește, fii acolo. Sau trezește-l chiar tu cu mângâieri și cuvinte frumoase. Acesta se va bucura să îți vadă chipul primul lucru din zi. Măcar pentru 5 minute dimineața, faceți ceva împreună. De asemenea, seara cel mic are nevoie de prezența ta acolo. Povestiți despre cum v-a fost ziua, citiți o poveste sau jucați ceva. 

Faceți sport împreună

Pe lângă faptul că asta îl va ajuta pe cel mic să își mențină sănătatea, acest obicei va întări la relația copil-părinte, ajută la gestionarea stresului și emoțiilor puternice. O activitate distractivă și amuzantă, cu beneficii multiple. 

Jucați-vă împreună

Joaca este activitatea prin care toată familia este implicată, distractivă și utilă. Este un timp de calitate, atât pentru cel mic, cât și pentru voi, părinții. Este un timp în care cel mic își dezvoltă diverse abilități, incluzând spiritul de echipă și cel competitiv, comunicarea, și poate învăța diverse noțiuni, precum cele matematice. 

12 idei de jocuri în casă în funcție de vârsta copilului

Jocuri pentru copii până în 3 ani

Jucărie garaj cu 2 etaje și set de drumuri – Viking City – Viking Toys

Cu ajutorul acestui set de drumuri și garaj cu 2 etaje, distracția este dublă! Întâi construiți garajul și drumurile pe care să meargă mașinuțele, ceea ce ajută la dezvoltarea motrică, a dexterității și a îndemânării. Apoi, începeți să vă jucați, să faceți întreceri, poate chiar să creați niște povești pentru a transforma jocul într-unul de rol.

Păpușa bebeluș – Alex – Lilliputiens

Papusa bebelus - Alex - 25 cm- Lilliputiens
Papusa bebelus – Alex – 25 cm- Lilliputiens

Păpușa bebeluș Alex, marca Lilliputiens, este atât de adorabilă încât cei mici vor dori să o aibă cu ei peste tot. Pentru cei mici care își doresc să intre în jocul de rol de-a mama și tata, această păpușă este ideală. Păpușa vine dotată cu tot ceea ce are nevoie un bebeluș, inclusiv o valiză de transport.

Trenuleț din lemn pentru stivuire – Little Dutch

Trenulet din lemn pentru stivuire - Nou - Wild Flowers - Little Dutch
Trenulet din lemn pentru stivuire – Nou – Wild Flowers – Little Dutch

Copiii își pot folosi imaginația pentru a construi trenul cu ajutorul blocurilor de stivuire în diverse forme și culori. Această jucărie îi determină pe copii să realizeze diferite combinații și de aceea este o jucărie excelentă pentru coordonarea mână-ochi și a abilităților motrice fine.

Jocuri pentru copii de 3-5 ani

Jocul de-a doctorul și pacientul

Unul dintre cele mai iubite jocuri de către copii! Cu ajutorul setului de doctor de la Plan Toys vă puteți juca de-a doctorul și pacientul. Cel mic vă va putea face o consultație completă. Prin acest tip de joc cel mic va fi stimulat să învețe și părțile corpului, pentru a putea da un diagnostic mai eficient.

Bowling de interior

Camera copilului sau sufrageria se transformă într-o pista de bowling . Șoarecii stau la coadă, dar dacă țintești cu precizie, poți lovi toți cei 6 șoareci cu cele 3 bile. Acest joc ajută la dezvoltarea concentrării și a dexterității.

Joc de bowling pentru copii - Soricei - Goki

Picnic în interior

De ce să nu faceți ce v-ați propus doar pentru că vremea nu vă permite? Luați coșulețul de picnic din răchită, preparați câteva sandwich-uri, fructe proaspete, covrigei, un termos cu suc, iaurt şi ceva pentru desert, așezați o pătură pe podeaua camerei și puneți-vă ochelarii de soare (atât dvs. cât și copilul)! Acest joc ajută copilul să își dezvolte comunicarea, relațiile inter și intrapersonale și imaginația.

Jocuri pentru copii de 5-7 ani

Nu te supăra frate – Djeco

Joc de societate “Nu te supăra frate – Ludo” de la firma Djeco. Joc clasic, cu design reinventat de Djeco. Fii primul care scoate cei 4 pioni din joc, după ce aceștia au parcurs întregul traseu. 

Set Origami – Familii de animale – Djeco

Setul contine 24 de coli predesenate cu care poți obține animale diferite, coli cu abțibilduri pentru detalii, manual cu instrucțiuni. Acest tip de joc ajută la dezvoltarea motrică fină, a dexterității și a creativității. 

Camping în interior

Cortul de indieni pentru copii „Grey ZigZag” marca Childhome va fi gazda voastră în aventura de camping! u Creați atmosfera de camping cu amenajarea cortului cu  pături, perne și luminițe. Spuneți povești în jurul unui „foc” (lumânări sau felinar) și să mâncați bezele.

loc-de-joaca-cort-de-indieni-pentru-copii-grey-zigzag-childhome-02
loc-de-joaca-cort-de-indieni-pentru-copii-grey-zigzag-childhome

Jocuri pentru copii de 7-10 ani

Puzzle 1000 piese – Tigrii curcubeu – Djeco

Joc Puzzle - Tigrii curcubeu - Djeco

Imaginea te duce într-o lume de vis: o lume fantastică, și totuși toate personajele par să fie la locul potrivit.

Puzzle-uri pentru toate vârstele găsești aici.

Moon Lander – GeoSmart

Joc de inteligenta - Moon lander - Geosmart
Joc de inteligenta – Moon lander – Geosmart

Construiți vehiculul de explorări lunare, controlați-l prin folosirea telecomenzii și porniți explorarea. Setul conține piese magnetice cu care copilul va construi vehiculul și elemente de electronică pentru a-l face să poată fi controlat prin telecomandă. Distracție combinată cu logică, creativitate, îndemânare și gândire într-o singură jucărie.

Joc de societate – Dr. Eureka – Blue Orange

Joc de societate - Dr Eureka - Blue Orange
Joc de societate – Dr Eureka – Blue Orange

Acest joc îi îndeamnă pe copii la rezolvarea de experimente. Genialul Dr. Eureka are experimente importante de finalizat și are nevoie de ajutorul copilului tău. Trebuie rezolvate formulele științifice prin amestecarea moleculelor din tub în tub fără a le atinge cu mâinile goale. Copilul trebuie să transfere moleculele mai repede decât concurenții pentru a dovedi că este cel mai bun om de știință din laborator! Este un joc dinamic și atractiv pentru toată familia, ce antrenează gândirea analitică și concentrarea sub presiune, dar și dexteritatea fiecăruia.

Pentru că ne petrecem majoritatea timpului în interior, iar cel mic are multă energie, curiozitate și dorință de a experimenta și explora, joaca în casă este foarte importantă. De asemenea, pentru că în medie cam 8-10 ore pe zi sunteți la job, timpul petrecut cu puiul vostru este foarte important. Încercați să fructificați timpul petrecut împreună atunci când sunteți împreună, chiar dacă nu faceți nimic special. Important este să stați împreună pentru a vă consolida relația și de a-l ajuta pe cel mic să devină un adult echilibrat și independent. 

 

Pe piciuland.ro găsești peste 2100 de jocuri, jucării, cărți și articole pentru copilași, și suntem într-o continuă adăugare de produse noi și interesante pentru ca piciul tău să aibă parte de o copilărie distractivă și educativă în același timp.

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.