Cum îi facem pe cei mici să îndrăgească animalele

Cum îi facem pe cei mici să îndrăgească animalele

Iubirea și îngrijirea animalelor este ceva ce copiii ar trebuie să învețe de la o vârstă fragedă. Animalele ocupă un loc special în inima oricui, motiv pentru care este important ca cei mici să știe ceea ce pot face pentru a le îngriji mai bine pe măsură ce cresc.

Încurajarea compasiunii și respectului pentru animale este de o importanță extremă. Această oportunitate de a petrece mai mult timp cu animăluțele este și un teren de învățare și explorare în parcursul către înțelegerea mai profundă a lumii în care trăiesc. Pe parcursul acestei explorări, cei mici vor începe să recunoască esența conectării la nivel emoțional, ceea ce îi va ajuta și în mărirea respectului față de oameni.

Insuflarea dragostei și grijii în mintea foarte tânără și delicată a copiilor poate fi o provocare. Trebuie să fii atentă la ceea ce îi înveți, deoarece este cel mai probabil ceea ce își vor aminti pe măsură ce se maturizează. Pe lângă faptul că le arăți că joaca cu un animal de companie este sigură, îi poți face să aprecieze lucrurile mici din viață, începând cu fețele drăguțe și gesturile amuzante ale prietenilor patrupezi.

Metode de a-i face pe copii să îndrăgească animalele

Nu trebuie neapărat să ai câini sau o pisică pentru ca cei mici să se simtă în bine în jurul animalelor și să dezvolte sentimente pozitive față de acestea. Există multe modalități de a încorpora animalele în viața copilului tău. Suntem bucuroși să împărtășim cu tine metodele folosite de noi cu copiii noștri în acest sens.

Obișnuiește copiii cu animalele prin cărți și filme

Cărți precum Pop Up Animals sau How do animals talk? pot face copiii să înțeleagă de ce animalele sunt unice și demne de iubire. De asemenea, cărți ce au integrate sunetele animalelor pot ajuta copiii să se familiarizeze cu acestea, ajutându-i să nu se sperie atunci când le vor auzi.

Filme precum “Finding Nemo”, “The Lion King” și “Madagascar” îi vor învăța pe copiii despre nevoile și circumstanțele speciale ale animalelor într-o varietate de medii.

Mergi cu copiii la grădina zoologică și la fermă

Să mergi cu copiii la zoo este o experiență distractivă, și în același timp educativă. Pe măsură ce vă plimbați prin grădină le poți spune ce știi despre animalele pe care le vedeți acolo. Expunerea copiilor la o varietate de animale este o bună oportunitatea de a le prezenta diferite rase, specii și tipuri de ființe care trăiesc pe planetă.

În afară de grădina zoologică, poți merge cu cei mici și la o fermă, unde aceștia pot face cunoștință cu animalele domestice și cu modul de îngrijire al acestora.

Pentru a extinde învățarea și sentimentul de grijă pentru animale și acasă, îți recomandăm o jucărie care să imite mediul animăluțelor vizitate.

Întâlnește-te cu prieteni care au animale de companie

Întâlnirea directă cu un animal de companie îi va face pe cei mici să aibă o reacție impulsivă: să se apropie sau să îți sară în brațe.

Dacă cei mici îți sar în brațe, du-te cu ei lângă animăluț și arată-i că nu se întâmplă nimic dacă îl mângâie. Cei mici te consideră exemplul cel mai bun de urmat pentru că au încredere în tine.

Dacă cei mici se apropie de animăluț, observă-i și ghidează-i cu blândețe spre o interacțiune mai bună cu aceștia, dacă este cazul.

Prin interacțiunea directă cu animăluțele cei mici vor învăța cel mai mult. În funcție de semnele pe care animăluțul le dă, cei mici își vor da seama ce le place și ce nu le place prietenilor patrupezi. Vor simți o conexiune emoțională puternică, mai ales cu un câine, și se vor simți din ce în ce mai apropiați de animale.

Ia un animal de companie

Dacă totul a decurs bine cu întâlnirea cu animăluțul de care vorbeam anterior, consideră adoptarea sau cumpărarea unui animăluț. Cei mici vor avea astfel zilnic interacțiuni pozitive și își vor dezvolta simțuri emoționale mai puternice. De asemenea, poți să le atribui sarcini ce țin de îngrijirea acestui animăluț, pentru a înțelege că este o ființă vie, care are nevoi specifice.

Cum ajuta contactul cu un animal de companie dezvoltarea copilului

Deci, v-ați decis. Veți avea un mic prieten patruped în casa voastră. Poate te întrebi dacă asta înseamnă doar murdărie și încă o gură de hrănit. Ei bine, nu înseamnă doar asta. Mai jos sunt doar câteva dintre lucrurile pe care un copil le primește din interacțiunea și responsabilitatea unui animal de companie.

  • Copiii care dezvoltă o relație iubitoare și pozitivă cu animalele cresc cu un simț mai dezvoltat de bunătate, empatie și considerație.
  • Copiii care au un animal de companie dezvoltă un simț al responsabilității mai mare datorită nevoilor animalului și îngrijirii acestuia.
  • Le trezește curiozitatea celor mici prin diversele poante, fețe și obiceiuri pe care acestea le au.
  • Îi transformă în adulți care știu ce înseamnă fericirea pură și simplă, și îi face să aprecieze lucrurile mărunte ale vieții.
  • Jocul cu un animal de companie crește nivelul de serotonină și dopamină, care calmează mintea și ridică starea de spirit.
  • Animalele oferă lecții de viață copiilor, inclusiv despre reproducere, naștere, boli, accidente, moarte și doliu.
  • Animalele de companie le oferă copiilor companie și o stare de confort mental. Indiferent de starea de spirit în care se află, copiii găsesc sprijin și siguranță de la prietenul lor animal, ceea ce înseamnă adesea că sunt mai puțin anxioși sau retrași.
  • De la plimbarea câinelui prin parc până la jucatul cu iepurele familiei în grădină, a avea un animal de companie ajută la stimularea unui stil de viață sănătos pentru copii, încurajându-i să petreacă timp afară și să alerge.

 

Copiii sunt în mod natural grijulii, iubitori și respectuoși. Trebuie doar să fie încurajați și învățați în continuare, astfel încât să poată afla mai multe despre îngrijirea animalelor din jurul lor. Fii un bun exemplu și expune-i la diferite animale atunci când ai ocazia. De asemenea, fii sincer în tot ceea ce îi înveți, pentru că așa vor învăța și ei mai bine

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.