fbpx

Cum alegi jucăriile în funcție de vârsta copilului: ghid complet

Cum alegi jucăriile în funcție de vârsta copilului: ghid complet

Să alegi următoarea jucărie a copilului tău poate fi un proces dificil datorită numărului foarte mare de posibilități. Cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi jucării pentru copilul tău este vârsta lui/ei și automat stadiul de dezvoltare în care se află. 

Atunci când se joacă, cel mic își folosește diverse arii ale creierului, iar prin această stimulare ele se dezvoltă. Gândirea critică, limbajul, abilitățile motorii, dar și încrederea în sine și abilitățile sociale sunt câteva dintre lucrurile pe care un copil le dezvoltă prin jocuri și jucării. 

Ce jucării cumpărăm pentru copiii între 0 și 6 luni? 

De când copilul ajunge pe lume, bebelușul începe să acumuleze informații despre tot ce se află în jur. În fiecare zi își dezvoltă noi și își îmbunătățește abilități. În această perioadă sunt fascinați de mișcare și zgomot, simțurile fiind singurul mod prin care ei pot percepe lumea

Centru de activități – Ocean Blue – Little Dutch

Centrul de activități din colecția Ocean Blue de la Little Dutch include o saltea moale și matlasată, în formă de scoică. Poate fi așezată în zona de joacă a bebelușului, iar jucăriile cu tema acvatică îi va încuraja să le atingă și să le descopere. Jucăriile sunt detașabile, astfel încât bebelușul se poate juca cu ele și în cărucior.

Alte modele de centre de activități găsești aici.

 Zornăitoare – Bell Rattle – PlanToys

Zornăitoarea din lemn de arbore de cauciuc de la PlanToys are 4 biluțe colorate din lemn care stimulează abilitățile motorii fine ale copiilor. Piesele mici pot fi apucate ușor de bebeluși, putând fi folosite în perioada erupției dentare. Această jucărie îi stimulează auditiv pe copii, ajutându-i să descopere diferite zgomote și intensități. Totodată, culorile vii îi stimulează și vizual. 

Carusel muzical din lemn – Ocean Pink- Little Dutch

Caruselul muzical din lemn Little Dutch are un efect benefic, liniștitor asupra bebelușului datorită cântecului de leagăn pe care îl reproduce. Pe suportul mobil se regasesc 5 animăluțe marine din colecția Ocean, dintre care și o balenă, un crab și o caracatiță. Bebelușii vor fi încântați de vizionarea animăluțelor care se mișcă, ceea ce le stimulează acuitatea vizuală. Caruselul este potrivit de la naștere și poate fi ușor atașat la un pătuț sau loc de joacă.

Ce jucării cumpărăm pentru copiii între 6 luni și 1 an?

După vârsta de 6 luni, copiii încep să devină mai activi, mai ales atunci când se joacă. Privesc totul cu interes și încearcă să „guste” cât mai mult din mediul înconjurător. Încep să manevreze obiecte mici. Este vârsta la care încep să stea în funduleț, să meargă de-a bușilea, să se sprijine de mobilă și chiar să facă primii lor pași. Își recunosc numele și câteva cuvinte deja.   

Premergător cu activități 7 în 1 Lelin – New Classic Toys

Copiii pot umbla cu acest premergător plin de culoare, dar se pot și juca! Premergătorul conține multiple activități care îi ajută pe copiii să recunoască formele, animalele, culorile și de asemenea îi învață să numere. Totodată încurajează și dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere.

Cub soft cu activități pentru bebeluși – Leul Jack – Lilliputiens

Leul Jack îi duce pe cei mici în lumea junglei, unde li se vor stimula toate simțurile. Texturile, culorile și diferitele forme de pe acest cub soft, îi va ține curioși pe cei mici. Inelul atașat cubului este special conceput pentru perioada de erupție dentară. Abilitățile motorii și mișcarea de prindere (apucare) sunt exersate cu ajutorul acestui cub soft.

Carte de activități Lupul și cei 7 iezi – Lilliputiens

Copiilor le plac poveștile, mai ales atunci când au și activități interactive. În această carte cu activități din material textil, copiii ajuta mama capra să-și caute micuții iezi prin desfacerea diferitelor sisteme de închidere (noduri, agrafe, nasturi etc.). Un adevărat impuls pentru mâinile mici și abilitățile lor motorii fine.Cu această ocazie, pot să își dezvolte și vocabularul și abilitățile de comunicare, prin crearea unei povești pe baza scenelor din carte. Potrivită și pentru vârste de peste 1 an. 

Ce jucării cumpărăm pentru copiii de 1 an?

Aceasta este perioada în care copiii își dezvoltă imaginația. Jocul cu păpuși pe care le pot îmbrăca și scoate la un picnic cu ceai este unul dintre favoritele celor mici. De asemenea, mașinuțele sunt jucării cu care cei mici își pot imagina situații și reacții la acestea. Jucăriile care îi provoacă să construiască sunt adorate pentru că îi lasă să își manifeste creativitatea și îi ajută și la dezvoltarea motricității în același timp. 

 Casa păpușii – Valiză din lemn cu accesorii – Goki

Casa păpușii vine sub forma unei valize din lemn cu toate accesoriile necesare, fiind o jucărie superbă și complexă. Casa păpușii are 24 de accesorii și 2 locuitori pregătiți de joacă.

Cei mici pot să își imagineze diverse scenarii pe care să  le reprezinte cu ajutorul acestei jucării. 

Set de blocuri de construcție din lemn  Albastru – Little Dutch

Blocurile de construcție sunt preferatele copiilor dintotdeauna! Această jucărie conține o găletușă cu 50 de cuburi în culori pastelate, cu imprimeuri simpatice din colecția Adventure. Cuburile pot fi stivuite pentru a construi turnuri sau forme distractive din imaginația celui mic. Motricitatea fină este stimulată prin manipularea pieselor din lemn. 

Joc cu ciocan și pistă xilofon – Goki

Copiii trebuie să lovească mingea, iar aceasta va cădea pe barele xilofonului, care vor emite sunete! De fiecare dată când mingea va cădea, alt sunet se va emite, în funcție de unde cade mingea și cu ce putere. Nu vă faceți griji, volumul este limitat, iar copiii se vor distra pe cinste. Acest joc ajuta la dezvoltarea coordonării mână-ochi, abilităților motrice fine și stimulează simțul audtiv și ritmic al copilului. 

Ce jucării cumpărăm pentru copiii de 2 ani?

În această etapă a dezvoltării copilului abilitățile de comunicare și sociale sunt cele care se dezvoltă. Jocurile potrivite vârstei sunt cele care le dezvoltă creativitatea și imaginația și cele care le permit să se joace cu mai mulți copii. Pentru exterior, se pot lua deja în calcul și trotinete și biciclete pentru a-și dezvolta echilibrul și stabilitatea. 

Păpușa bebeluș Jim – Little Dutch

Bebelușul Jim de la Little Dutch va deveni foarte rapid preferatul micuților. Jim este o păpușă simpatică ce poate fi plombata în landoul ei. Are mai multe accesorii foarte drăguțe, precum căciulița, păturica, suzeta sau sticluța cu lapte care pot fi atașate prin magnet. Jim este îmbrăcat cu o salopetă cu două fețe care se poate da foarte ușor jos. Această jucărie îi aduce pe cei mici în zona de joc de rol, arătându-le ceea ce fac adulții și responsabilizându-i încet încet. 

Tricicletă fără pedale – Vroom Bike – Alb – Childhome

Această tricicletă este potrivită pentru cei foarte mici, ca exercițiu pentru învățarea echilibrului, înainte de a trece pe bicicleta. Cele două roți din față oferă un plus de siguranță și stabilitate, ceea ce va face trecerea la bicicletă mult mai ușoară. Vroom Bike este atât de ușoară încât poate fi luată peste tot, pentru ca cei mici să se bucure mereu de noi aventuri. 

Puzzle Octagon – New Classic Toys

Un minunat puzzle octagon din lemn, în culori strălucitoare de la New Classic Toys. Fiecare piesă este atent finisată și ușor de manevrat. Ajută la dezvoltarea coordonării ochi-mână și a abilităților de potrivire. Jocul stimulează creativitatea și imaginația, lăsându-i pe cei mici să creeze ce modele vor ei cu piesele, în suportul de lemn sau în afara lui. De asemenea, este un puzzle pe care îl pot face alături de prieteni. 

Ce jucării cumpărăm pentru copiii între 3 și 7 ani?

La această vârstă, copilul este în faza de preșcolar sau elev, timp în care își dezvoltă curiozitatea, lucru ce poate fi încurajat prin jocurile de rol; se integrează într-un grup social mai mare; încep să învețe cifrele, literele și noțiuni matematice de bază. 

Jucărie din lemn – Set de machiaj – PlanToys

Cu acest set, copilul va pretinde că este un make-up artist! Cel mic va crea diverse machiaje pentru el/ea, membrii familiei, prieteni sau păpușile lor. Acest set include o trusă de farduri colorate, oglindă, creion pentru sprâncene, pudră, ruj, pensulă și o geantă pentru depozitare! Sticla cu pulverizator pentru spray-ul de fixare aduce un plus de rezistență machiajului. Aceasta jucărie îi îndeamnă pe copii la jocul de rol și le stimulează abilitățile de comunicare, lingvistice și sociale. De asemenea, îi ajuta în dezvoltarea coordonării și imaginației.

Carte pentru copii – Big Book of Numbers – Usborne

Există sute de informații noi fascinante de descoperit în această călătorie prin minunata lume a numerelor. Câte inimi are o caracatiță? De ce este numărul 9 norocos în China și câți oameni au mers pe Lună? Cu ilustrații încântătoare și o pagină de curiozități pentru fiecare număr, aceasta este o carte minunată pentru micii curioși. Este și o introducere în lumea numerelor și a cititului potrivită vârstei. 

Joc de societate Pengoloo – Blue Orange

Pinguinii sunt gata de joacă! Piciul tău este? Aruncă zarul colorat și caută ouăle corespunzătoare ascunse sub pinguini. Primul care aduna 6 pinguini cu ouăle potrivite pe icebergul său câștigă jocul. Acest joc de societate dezvoltă percepția vizuală și memoria celui mic. Se poate juca între 2 și 4 jucători. 

Ce jocuri și jucării i se potrivesc copilului tău? Jucării din lemn? Senzoriale? Poate de pluș sau muzicale? Pe piciuland.ro găsești peste 1000 de jocuri, jucării, cărți și articole pentru copilași, și suntem într-o continuă adăugare de produse noi și interesante pentru ca piciul tău să se dezvolte armonios și să se distreze în același timp alături de familie și prieteni. 

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.