„Fiecare familie are cel puțin un singur ingredient care rămâne același: dragostea!” – Andreea Tarnu

„Fiecare familie are cel puțin un singur ingredient care rămâne același: dragostea!” - Andreea Tarnu

Recent am scris cu mult drag o recenzie pentru o carte foarte iubită de noi: “Cei șapte papă-lapte” de Mary Ann Hoberman, apărută la noi la Editura Cartea Copiilor.

Este o carte care ilustrează foarte bine prin versuri și imagini acea rețetă unică și reală a fiecărei familii: o îmbinare de mai multe ingrediente total diferite, dar care împreună dau un rezultat miraculos.

Să vă explic: se iau doi părinți cu mult entuziasm, dragoste și dăruire care își adoră copiii, oricât de epuizant și provocator este rolul de părinte. În cazul lor, fiecare din cei 7 copii mănâncă doar 1 anumit fel de mâncare preferat, iar părinții jonglează zilnic între pregătirea unor cantități mari de mâncare și creșterea lor.

Chiar dacă nu ne asemănam întru totul cu familia din această carte (avem doar 4 copii, nu 7 și fiecare dintre ei mănâncă mai mult decât un fel preferat) înțeleg dedicarea părinților și atenția lor pentru detaliile din viața copiilor. Noi, ca și toți părinții, ne dăruim timpul, energia și visele ca să-i cunoaștem pe fiecare în parte după felul lui unic de a fi, să-i sprijinim și să-i creștem cu dragoste.

Da, uneori (sau de mai multe ori) picăm de oboseală și parcă nu mai avem speranța că îi vom da de capăt acestui rol de a fi părinte. Dar, ceva magic se întâmplă: un gest mic de iubire, o creștere pe care o observăm în copiii noștri, o încurajare, toate acestea ne dau din nou putere și ne ajută să înțelegem că toate aceste frământări zilnice fac parte din rețeta unică a familiei noastre și nu am vrea să o schimbăm cu nimic în lume! (Bine, am mai putea adăuga vreo câteva ore de somn în plus pentru părinți, praf magic de înțelegere între frați, o bonă/un serviciu de curățenie, catering etc.).

Cum se finalizează cartea? Copiii coboară pe furiș în bucătărie pentru a pregăti un tort surpriză pentru mama lor, compus din felul preferat de mâncare al fiecăruia. Bineînțeles că rezultatul este o harababură condimentată cu veșnicele certuri între frați. Doar că ascunzând aluatul în cuptorul aprins, minunea se întâmplă și ia naștere un chec extraordinar, la care a contribuit fiecare copil în felul lui unic. Mămica este deosebit de bucuroasă și dansează de bucurie, închizând ochii la dezastrul din bucătărie, așa cum numai o mamă știe să facă.

Povestea lor este povestea noastră: în amintirile noastre păstrăm frumusețea dragostei și toate momentele petrecute în familie, uitând nopțile grele și unele zile înnorate. Fiecare familie are rețeta ei unică și reală, dar cu siguranță cel puțin un singur ingredient rămâne același: dragostea!

La mulți ani tuturor copiilor și părinților! 

Utilizăm cookie-uri pentru monitorizarea traficului și o experiență de navigare cât mai plăcută. Pentru a naviga pe site-ul piciuland.ro trebuie sa accepti politica de utilizare a cookie-urilor si termeni si conditiile site-ului.